TOP 15 – cele mai apreciate fotografii si destinatii de vacanta!

15. Gara Centrala din Gdansk

Fotografia prezinta impresionanta cladire a Garii Centrale din Gdansk, unul dintre cele mai frumoase si surprinzatoare orase din Polonia. A fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea si stilul arhitectural al acesteia se aseamana cu Gara Centrala din Colmar, Franta, denumita si ‘sora sa geamana’.

14. O zi de toamna in Olanda

13. Palatul Pena din Sintra, Portugalia

Impresionantul palat se afla in Muntii Sintra, de unde poti admira fascinanta panorama a orasului cu acelasi nume. Palatul dateaza din secolul 19, face parte din ‘Cele 7 minuni ale Portugaliei’ si in acelasi timp din Patrimoniul Mondial Unesco.

12. Targul de Craciun de la Budapesta

Cel mai frumos targ de Craciun din Europa, in 2019, a fost desemnat cel din fascinanta capitala a Ungariei, Budapesta. Targul de Craciun este organizat in fata Basilicii Sfantul Stefan si poate fi vizitat pana pe data de 01 ianuarie 2020.

11. Piata Sfatului, Brasov

Fotografia a fost facuta in timpul unei excursii la Brasov, in aceasta toamna si reda frumusetea, atmosfera si farmecul arhitectural al acestui oras.

10. META DI SORRENTO, ITALIA

Fotografia a fost facuta in Meta di Sorrento, un orasel din sudul Italiei, situat aproape de superbul oras Sorrento, de pe Coasta Amalfi. Meta di Sorrento impresioneaza prin peisajele sale minunate. Daca vei ajunge anul viitor in aceasta locatie, iti recomand sa nu ratezi spectacolul oferit de apusul soarelui, deasupra Marii Mediteraneene.

9. Amfiteatrul din Pompei,Italia

Fotografia a fost realizata in unul din amfiteatrele orasului ‘disparut’ Pompei. Orasul este situat in sudul Italiei, in apropiere de Napoli. Este denumit si “orasul disparut” intrucat a fost distrus de violenta eruptie a vulcanului Vezuviu, fiind acoperit de lava si cenusa. Orasul Pompei face parte din Patrimoniul Mondial Unesco, fiind unul din cele mai vizitate obiective turistice din Europa datorita istoriei si ruinelor sale.

8. Catedrala St. John, Olanda

Fotografia reda interiorul impresionantei catedralei gotice St. John din orasul Den Bosch, Olanda. Catedrala romano-catolica a fost construita in anul 1366 si impresioneaza prin stilul arhitectural aparte si detaliile interioare spectaculoase.

7. Fontana di Trevi, Italia

Fotografia a fost realizata la Roma si prezinta una dintre cele mai mari fantani din Italia si una dintre cele mai faimoase fantani din lume. A fost creata in anul 1762 de arhitectul Nicole Salvi si finalizata de arhitectul Giusseppe Pannini.

6. Orasul Utrecht, Olanda

Fotografia a fost realizata in centrul orasului Utrecht si contine cele mai de top simboluri olandeze: catedrala gotica, stilul arhitectural aparte al cladirilor olandeze, strazile cochete, florile colorate si ingrijite, mersul cu bicicleta.

5. Praga, Cehia

Fotografia a fost realizata intr-o calduroasa zi de vara in centrul superbului oras Praga si surprinde detaliile arhitecturii din Praga si totodata farmecul acestui frumos oras.

4. Catedrala din Koln, Germania

Fotografia a fost facuta in Koln, Germania si suprinde spectaculoasele detalii arhitecturale ale celebrei Catedrale catolice. Constructia acesteia a inceput in anul 1248, Catedrala face parte din Patrimoniul Mondial Unesco si este recunoscuta ca si unul din cele mai renumite simblouri ale arhitecturii gotice germane si catolicismului german.

3. Sorrento,Italia

Fotografie realizata in superbul oras italienesc Sorrento. Orasul se afla pe Coasta Amalfi si este cunoscut si ca orasul ‘lamailor’ aici aflandu-se cele mai delicioase lamai din Italia. Orasul surprinde prin peisajele de vis care iti taie respiratia, deasupra golfului Napoli, marea de un albastru turcoaz, stradutele inguste, panoramele fabuloase si ospitalitatea locuitorilor.

2. Zaandam, Olanda

Fotografia prezinta o constructie aparte, tipic olandeza, prin care s-a incercat sa se pastreze arhitectura caselor traditionale din zona. Aceasta cladire originala o poti vizita in Zaandam, o localitate in apropiere de Amsterdam si daca doresti, te si poti caza in aceasta, fiind de fapt sediul Inntel Hotel.

1. Utrecht, Olanda

Fotografia a fost realizata in Utrecht si prezinta o parte din unicitatea si frumusetea orasului Utrecht, o destinatie de calatorie ce merita vizitata daca ajungi in Olanda.

Aceasta fotografie a fost cea mai apreciata fotografie de pe pagina noastra de Facebook in anul 2019, de catre persoanele care ne sustin si ne apreciaza postarile si carora le multumim.

Ne bucuram ca ai urmarit cele mai apreciate amintiri de calatorie ale @4travelmemories din anul 2019! Daca doresti sa te delectezi cu mai multe fotografii din calatoriile noastre si sa urmaresti locurile pe care le vizitam poti sa ni te alaturi AICI!

Speram totodata ca te-am inspirat cu noi idei de calatorie pentru anul care vine si iti multumim ca ne insotesti zi de zi, fie pe Facebook,Instagram sau blog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.