Top locuri de vizitat in Brasov!

România este una dintre cele mai accesibile destinații din Europa, în ciuda multitudinii de obiective turistice pe care țara le oferă vizitatorilor sai, fiind considerată o bijuterie ascunsă a Europei.Țara se bucura de un cadru natural foarte diversificat, Munții Carpați, Dunărea, Delta Dunării, Marea Neagră dar și de numeroase obiective culturale de o frumusete aparte (biserici, castele, orase medievale, muzee, cladiri cu stiluri arhitecturale impresionante).

Una dintre cele mai frumoase destinații din România, unde poti găsi prețuri rezonabile pentru cazare, vizitarea obiectivelor turistice și gastronomia locala, este orasul BRASOV, un frumos oras de munte, aflat in Transilvania.

CUM POTI AJUNGE LA BRASOV

Dacă locuiesti in afara tarii si destinatia ta de aterizare este Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, sau daca locuiesti in tara, poti ajunge la Brașov cu mașina, cu autobuzul sau cu trenul.

Ceea ce iti pot spune este că dacă călătoresti cu trenul, de la București la Brașov, calatoria va dura aproximativ 2 ore și jumătate. Din fata aeroportului poti lua autobuzul nr. 780, care merge direct spre Gara de Nord. De asemenea, poti lua un taxi de la Aeroport spre Gara de Nord, pretul unei calatorii ar trebui să coste aproximativ 40 lei, depinde cât de aglomerat este pe drum.

Prețul unui bilet de tren este de 48,6 RON . Poti achiziționa un bilet de tren on-line, în avans, de pe site-ul oficial al companiei naționale de transport feroviar, CFR CALATORI: https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries .

Daca călătoresti cu mașina spre Brașov, ai avantajul ca poti opri si în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, de exemplu, in Sinaia, pentru a vizita castelele Peles și Pelisorul sau în Busteni ori Predeal.

CE POTI FACE ÎN BRAȘOV?

Poti începe ziua cu o plimbare in PIATA SFATULUI (un loc renumit din Brasov, situat in centrul vechi al orasului) cat si pe stradutele pietonale, aferente acesteia. Locul are un farmec deosebit, este plin de terase animate, magazine tip boutique, restaurante și o mulțime de clădiri multicolore și medievale, construite în stilurile baroc, gotic sau renascentist.

Principala strada din aceasta zona este strada Republicii, devenita zona pietonala. Aici poti admira frumoasele clădiri medievale, in timp ce iti savurezi bautura sau mancarea preferata, la una dintre nenumaratele  terase cochete din apropiere.

str. Republicii
str. Republicii

Acest tablou pitoresc este completat de bine-cunoscuta BISERICA NEAGRA, cea mai mare biserică gotică din Europa de Est, veche de aproximativ 600 de ani. Poti vizita zilnic Biserica Neagră, de marți până sâmbătă, între orele 10:00 și 19:00 și duminica între orele 12:00 și 19:00. Prețul unui bilet este de 10 RON.

Biserica Neagra,Brasov

In afara de activitatile mentionate mai sus, poti vizita Turnul Alb și Turnul Negru, de unde, vă puteți bucura de o priveliște superbă asupra orasului Brasov.

Vedere din Turnul Alb

De asemenea, poti face drumeții pe Muntele Tampa, unde te vei bucura de o altă priveliște superbă a orasului.

Vedere de pe Tampa

Poti descoperi cea mai îngustă stradă din Europa, numită strada Sforii.

 Poti vizita cele doua obiective turistice Poarta Ecaterina (unicul vestigiu din oras care si-a pastrat aspectul original pana in prezent) și Poarta Schei.

Poarta Ecaterina
Poarta Schei

În locul numit După ziduri, puteți admira zidurile fortăreței medievale cat si cadrul natural aparte.

Poti descoperi în zona Brașov o varietate de locuri interesante, cum ar fi muzeele, bisericile (Biserica Sfantu Nicolae este un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat), Grădina zoologică, Canionul Sapte Scări. Pentru mai multe informații despre Canionul Sapte Scari, puteti accesa link-ul de mai jos: https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g3211422-d5026421-Reviews-Canionul_Sapte_Scari_Seven_Ladders_Canyon-Timisul_de_Jos_Brasov_County_Central_R.html

 Puteți merge la Poiana Brașov, una dintre cele mai mari stațiuni de schi din țară.

 CUM SUNT PREȚURILE DE CAZARE ÎN BRASOV

Dacă doriți să stați, în centrul orașului, lângă Piata Sfatului, puteți găsi cazare la prețuri rezonabile. De exemplu, pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus, veti plati, începând cu 120-150 lei/noapte. Vă rugăm să consultați site-ul Booking.com și veți găsi cele mai bune prețuri și recenzii: https://www.booking.com/.

CE ALTCEVA PUTEȚI FACE ÎN ZONĂ?

Nu uita ca orașul Brașov este aproape de stațiunile montane Busteni, Sinaia, Predeal sau Azuga, fapt pentru care poti pleca in excursii zilnice, înspre aceste locuri cu totul deosebite. De la Brasov, poti lua trenul spre aceste stațiuni montane iar călătoria durează mai puțin de o oră.

Spre exemplu, daca ajungi la Sinaia, poti vizita renumitul Castel Peles, Castelul Pelisor, Manastirea Sinaia etc. Prețul unui bilet, pentru vizitarea Castelului Peles, incepe de la 30 RON (https://peles.ro/program-si-taxe/ ) și de la 20 RON pentru vizitarea Castelului Pelisor.

Castelul Peles

Dacă mergi la Busteni, poti admira fabuloasa priveliște creata de maretii Munți Bucegi, poti vizita Manastirea Caraiman sau Palatul Cantacuzino. Puteți găsi in link-ul de mai jos mai multe comentarii despre aceste locuri uimitoare: https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g656863-d3664449-Reviews-Cantacuzino_Castle-Busteni_Prahova_County_Southern_Romania.html

Manastirea Caraiman
Priveliste de la Castelul Cantacuzino

Din Brasov puteti merge la Castelul Bran, cunoscut sub numele de “Castelul lui Dracula”, situat in localitatea Bran, la mai putin de 30 km de Brasov. Puteți cumpăra bilete online de pe site-ul oficial:https://bilete.castelulbran.ro/ro/. Prețul unui bilet este de 40 lei pentru un adult. Te rog să verifici site-ul de mai sus și vei găsi informatii detaliate cu privire la biletele de intrare.

La 16 km de Brașov, vei găsi orașul Râșnov. Aici poti vizita Cetatea Râșnov, un monument istoric impresionant. Pretul unui bilet este de numai 10 RON.

Cetatea Rasnov

Aproape de Cetatea Râșnov, vei găsi si Dino Park, un muzeu în aer liber și un parc de recreere, un loc minunat mai ales dacă călătoresti si cu copiii. Mai jos, regasesti mai multe informații despre parcul Dino: https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g946544-d8317505-Reviews-Dino_Parc-Rasnov_Brasov_County_Central_Romania_Transylvania.html

UNDE POTI MÂNCA?

Poți găsi în centrul orașului o diversitate de restaurante, cu o gama variata de bucatarii, de la bucătăria locală, la mâncăruri internaționale.

Cele mai bune restaurante cu preparate din bucătăria locală sunt: La Ceaun, situat  în Piata Sfatului, Sergiana situat la 300m de Piata Sfatului, Bistro de l’arte etc. Dacă esti curios să citesti cat mai multe recenzii despre cele mai bune locuri de luat masa din Brașov, consultați link-ul de mai jos: https://www.tripadvisor.com/Restaurants-g295394-Brasov_Brasov_County_Central_Romania_Transylvania.html

Ceea ce stim sigur este ca, te poti bucura de activitatile menționate mai sus, doar printr-o călătorie la Brașov si imprejurimile acestuia! Iti mulțumim că ne-ai urmat în această calatorie minunata și ne revedem la urmatoarea destinatie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.