Update: LISTA tarilor europene, ce sunt deschise pentru turism!

Distribuie articolul:

GERMANIA

Germania a ridicat din data de 15 iunie interdictia de călătorie pentru călătorii neesențiale (in scop turistic) în 31 de țări europene, inclusiv Marea Britanie.

Insa, la acest moment (1 august 2020), dacă o țară depășește numărul de 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori cumulat în ultimele șapte zile, sunt emise avertismente de călătorie. Acest lucru se aplică în prezent și Luxemburgului și anumitor zone din Spania.

 • OLANDA

Turiștii din țările UE sau din zona Schengen și Regatul Unit pot sa isi petreaca vacanța în Olanda. Insa, acestia trebuie să respecte sfaturile și regulile olandeze pentru a combate COVID-19. Regulile ce trebuie respectate le regasiti AICI. Călătorii din Bulgaria, România, Suedia și Croația, anumite zone din Spania (ex. Greater Barcelona și Segrià), 1 zonă din Portugalia (Vale do Tejo, aceasta include Lisabona), 1 zonă în Belgia (provincia Anvers) și 1 zonă din Regatul Unit (Leicester), sunt sfătuiți să se auto-carantineze timp de 14 zile la sosirea în Olanda. Turistii trebuie sa-si rezerve cazarea inainte de a calatori in Olanda. In caz contrar puteți fi oprit la graniță, dacă nu aveți o rezervare valabilă.

 • AUSTRIA

Autoritatile au deschis de la data de 16 iunie, granitele Austriei, pentru un numar de 31 de tari.

La data de 01 august 2020, calatoriile către și din țările UE este permisă fără restricții, cu excepția Portugaliei, Suediei, Bulgariei și României.
Călătoria către și din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein, precum și Andorra, Monaco, statul Vatican și Republica San Marino este permisă fără restricții.

 • GRECIA

Cetățenii din următoarele țări vor fi eligibili să călătorească în Grecia, începând cu data de 15 iunie 2020: Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveția, Estonia, Japonia, Israel, China, Croația, Cipru, Letonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Ungaria, România, Noua Zeelandă, Norvegia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Republica Cehă și Finlanda. Mai multe informatii gasiti AICI.

De la 01 iulie 2020, rezidenții din țările UE + (Uniunea Europeană, Regatul Unit, Elveția, Norvegia, Lichtenstein și Islanda) au voie să călătorească în Grecia.

Începând cu data de 15 iulie 2020, toți călătorii care intră în Grecia din motive neesențiale (turistice), prin punctul de frontieră Promachonas, sunt obligați să prezinte, la sosire, un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia.

Zborurile internaționale sunt permise pe toate aeroporturile din Grecia.
Înainte de a intra în țară, toți călătorii trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor.

 • BULGARIA

Autoritățile bulgare au ridicat din data de 22 mai, interdicția de intrare, pentru țările din Uniunea Europeană și din zona Schengen, inclusiv San Marino, Principatul Andorra, statul Vatican și Monaco.

 • ELVETIA

Incepand cu data de 15 iunie, Elvetia si-a deschis granitele pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv Marea Britanie, precum și pentru cetățenii din țările asociate Schengen – Liechtenstein, Norvegia și Islanda. Mai multe informatii AICI.

Cu toate acestea, începând cu 6 iulie, călătorii care intră în Elveția din anumite țări sau regiuni vor trebui să intre în carantină timp de 10 zile. Lista acestor tari este actualizată în mod regulat (disponibilă în germană, franceză și italiană) si poate fi gasita AICI.
Călătorii care fac obiectul carantinei vor fi anunțați în timpul zborului, la bordul autocarelor și la trecerea frontierei. La sosire vor trebui să se înregistreze la autoritățile cantonale.

 • BELGIA

Călătorii din Spațiul Schengen și din Uniunea Europeană, inclusiv Regatul Unit, vor fi eligibili să intre în Belgia incepand cu data de 15 iunie, conform deciziei Consiliului de Securitate Națională. Mai multe detalii AICI.
Înainte de a intra sau de a părăsi Belgia, trebuie să verificați AICI cele mai recente informații despre sfaturile de călătorie (cu referire în special la „zone roșii” și „zone portocalii”).
Un test PCR obligatoriu și carantina de 14 zile sunt necesare la sosirea sau întoarcerea din „zone roșii” (în timp ce sunt recomandate pentru „zone portocalii”).

Începând cu data de 1 august 2020, toate persoanele care se întorc în Belgia și toate persoanele care călătoresc prin Belgia și care stau cel puțin 48 de ore trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

 • FRANTA

Franța si-a deschis frontierele din data de 15 iunie. Masurile de carantina nu vor fi obligatorii pentru călătorii din UE, zona Schengen și Marea Britanie.

Călătorii constatati simptomatici, în timpul verificărilor de sănătate, la frontieră, vor trebui să fie supuși carantinei, indiferent de naționalitatea lor.

 • ISLANDA

Călătoriile din Danemarca, Norvegia, Finlanda și Germania sunt permise fără restricții. Insa, pasagerii care sosesc în Islanda, din zonele cu risc ridicat, pot alege să fie testati pentru COVID-19 la sosire sau sa intre in carantină timp de două săptămâni. Zonele cu risc ridicat pot fi gasite AICI. Copiii născuți în 2005 sau mai târziu, precum și pasagerii care ajung în afara zonelor definite cu risc ridicat de infecție, sunt scutiți atât de testare, cât și de carantină.

 • ITALIA

Italia și-a deschis granitele din data de 3 iunie, pentru turiștii din UE și Spațiul Schengen. La data de 01 august 2020 călătorii din țările UE in Italia este permisă fără restricții, cu excepția Bulgariei și a României.
Călătoriile din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein, precum și Regatul Unit, Andorra, Monaco, statul Vatican și Republica San Marino sunt permise fără restricții.

 • LITUANIA

Cetățenii din Spațiul Economic European, Elveția și Regatul Unit și persoanele care au reședința legală în aceste țări au voie să intre în Lituania, cu condiția ca, în țara de origine, rata COVID să nu depășească 16 cazuri la 100 000 de locuitori, în ultimele 14 zile. Lista țărilor pentru care se impune izolarea obligatorie de 14 zile, la sosire in Lituania, este publicată în fiecare luni. Inainte de a intra în Lituania trebuie completat acest formular online.

 • ESTONIA

Cetățenii estonieni, persoanele care detin un permis de ședere sau o reședință permanentă pot intra în Estonia.
Estonia va admite persoanele fără simptome care sosesc din Uniunea Europeană, membrii spațiului Schengen sau Regatul Unit.
Insa, o carantina de două săptămâni este obligatorie pentru toți care prezintă simptome. In ceea ce priveste, persoanele ce nu prezinta simptome, se poate sta in carantina pentru doua saptamani, daca ai plecat sau tranzitat, o tara cu o rată de infecție cu coronavirus peste 16. Informațiile despre aceste țări le gasiti AICI.

 • SLOVACIA

Călătorii care vin din următoarele țări, pot intra în Slovacia fără nicio restricție: Belgia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Croația, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Spania, Elveția, Polonia, Principatul Monaco, Insulele Feroe, Olanda, Regatul Unit.

Străinii (inclusiv cetățenii UE) care au vizitat o țară care nu este menționată ca „țară sigură” în ultimele 14 zile, pot intra în Republica Slovacă, insa li se cere să rămână în izolare la domiciliu (auto-izolare), până când primesc testul RT-PCR negativ pentru COVID-19.
Dacă persoana nu are un loc de reședință în Republica Slovacă, izolarea într-un hotel sau într-o unitate de cazare este acceptata.

 • SLOVENIA

Persoanele rezidente într-o țară inclusă în lista țărilor sigure (lista „verde”), care călătoresc din aceste țări, pot intra în Slovenia fără restricții sau carantină. Lista țărilor sigure din punct de vedere epidemiologic sunt publicate AICI .
O carantină de 14 zile se aplică tuturor călătorilor care sosesc în Slovenia din țări cu o situație epidemiologică instabilă (lista „roșie”) și călătorilor cu o reședință temporară sau permanentă în aceste țări (indiferent de cetățenia sau reședința lor).

 • POLONIA

Începând cu data de 13 iunie, granițele Poloniei s-au deschis țărilor Uniunii Europene. Aceasta inseamna ca orice calator din UE isi va recăpăta dreptul de a intra liber, de a ieși și tranzita teritoriul Poloniei. Nu exista obligatia de a sta in carantină.

 • CIPRU

Autoritatile cipriote fac o impartire a tarilor, ale caror cetateni vor putea intra in Cipru, dupa cum urmeaza: tările incluse în categoria A, tările incluse în categoria B, tarile din categoria C. AICI regasiti, ce tari fac parte din fiecare categorie.

Toți pasagerii care călătoresc în Republica Cipru trebuie să transmită, în termen de 24 de ore înainte de începerea călătoriei lor din țara de origine, către Republica Cipru toate informațiile și documentele necesare pentru a obține CyprusFlightPass .

 • MALTA

Doar pasagerii care declară că au petrecut ultimele 14 zile într-una din țările de mai jos vor fi eligibili să călătorească din aceste regiuni în Malta: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Germania, Grecia, Letonia, Liechtenstein , Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, România, Spania, Elveția, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino, Vatican, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, China, Rwanda, Uruguay, Japonia, Maroc, Thailanda, Tunisia, Liban, Indonezia, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Iordania.

 • SPANIA

De la 21 iunie 2020, Spania si-a deschis granitele pentru rezidenții din Uniunea Europeană, țări care sunt părți la Acordul Schengen, Andorra, Monaco, Vatican și San Marino.
Începând cu data de 1 iulie 2020, toți călătorii trebuie să completeze online un formular de sănătate publică, sau să utilizeze aplicația gratuită SPAIN TRAVEL HEALTH (SpTH). După completarea formularului, pasagerii vor primi un cod QR pe care trebuie să îl prezinte la sosirea în Spania

 • PORTUGALIA

Călătoria în Portugalia din țările UE este permisă fără restricții.
Călătoria către și din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein, precum și Regatul Unit, este permisă fără restricții. Exceptiile sunt reprezentate de persoanele calatoresc in Insulele Madeira, ce trebuie sa se supuna anumitor reguli sau in Insulele Azore, unde trebuie sa respecte aceste masuri.

 • CROATIA

Toți cetatenii UE / SEE, precum și membrii familiei lor (indiferent de reședința lor), precum și persoanele îndreptățite să locuiască în UE/SEE conformitate cu alte directive ale UE sau legi naționale, sau care dețin vize naționale pe termen lung, pot intra în Croatia, în aceleași condiții ca înainte de aparitia COVID-19. Aceasta se aplică și persoanelor din Principatului Andorra, Republica San Marino, Principatul Monaco și Vatican.
Cu toate acestea, toți călătorii sunt sfătuiți să completeze formularul de pe site-ul ENTERCROATIA.

In ceea ce priveste, calatoriile din alte tari spre Romania, vor fi supuse masurii carantinei la domiciliu, pentru 14 zile, doar persoanele care sosesc din aceste tari.

Daca calatoriti din Romania, spre o alta tara europeana, aveti in vedere si articolul Tarile ce au impus Restrictii/Conditii Speciale Calatorilor din Romania.

One thought on “Update: LISTA tarilor europene, ce sunt deschise pentru turism!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.