Tarile ce impun restrictii/conditii speciale calatorilor din Romania!

ITALIAactualizare din 31 iulie 2020: in cursul zilei de astazi, autoritatile italiene au hotarat extinderea masurii prin care persoanele din Romania care sosesc in Italia, vor intra in carantina pentru 14 zile. Astfel, in continuare orice persoana care soseste din Romania in Italia, este obligata sa respecte masura izolarii la domiciliu pentru 14 zile. Mai multe detalii regasiti AICI.

Actualizare din 24 iulie 2020: Ministrul Sanatatii din Italia a anuntat ca a semnat ordinul prin care, persoanele care in ultimele 14 zile au stat in Romania, vor intra in carantina la sosirea in Italia. Masura se va aplica pana la data de 31 iulie 2020, cand se va face o reevaluare a situatiei. Regasiti AICI mesajul ministrului Sanatatii din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile italiene și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României în Republica Italiană:Ambasada României la Roma: +39 06.835.233.44, +39 06.835.233.52, +39 06.835.233.58, +39 06.835.233.56, +39 06.835.233.69, +39 06.835.233.71, +39 06.835.233.74, +39 345 147 3935 (telefon de urgență). Mai multe informatii regasiti AICI.

UNGARIAincepand cu data de 15 iulie ora 0:00 (ora Ungariei), persoanele care vin din Romania in Ungaria, trebuie sa stea in izolare pentru o perioada de 14 zile. Romania este incadrata de catre Ungaria in lista tarilor galbene, alaturi de Bulgaria, Suedia, Regatul Unit, Portugalia, Norvegia, Serbia, Japonia, China si SUA. Se poate scapa de autoizolare daca prezentati 2 teste negative traduse in engleza sau maghiara, facute cu cel putin 48 de ore inainte de a intra in Ungaria.

Noile masuri nu se aplica celor care tranziteaza Ungaria, sau comertului de marfuri. “Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții: durata tranzitului să nu depășească 24 de ore; persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.” – sursa MAE

Tarile incadrate in categoria rosie sunt: Albania, Bosnia si Herzegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Ucraina, Oceania, Australia, tarile asiatice ce nu sunt incluse in lista galbena, Africa si tarile din America de Sud. Accesul persoanelor ce sosesc din aceste tari in Ungaria este interzis.Persoanele care sosesc din tarile verzi (cele care nu se regasesc in lista galbena sau rosie), pot intra in Ungaria fara a fi supuse controlului.

Mai multe informatii regasiti AICI.

AUSTRIA incepand cu data de 27 iulie 2020, călătorii din România, ce doresc sa mearga in Austria, trebuie sa prezinte autoritatilor austriece, un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevarii. În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria, vor sta in autoizolare, pentru o perioada de 10 zile, la domiciliu sau intr-o alta locatie.

De asemenea, in cel mult 48 de ore de la intrarea in Austria, acestia trebuie sa prezinte autoritatilor un test molecular SARS-CoV-2, costurile fiind suportate personal. Daca testul molecular negativ SARS-CoV-2 este negativ, izolarea de 10 zile se suspenda. In situatia, in care, un cetatean strain nu prezinta certificatul medical sau dovada unei cazari adecvate ii este interzisa intrarea in Austria.

Conform regulamentului, emis de autoritatile austriece, statele sau zonele cu un risc crescut de Covid 19 sunt: ​​Egipt, Albania, Bangladesh, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Chile, Ecuador, India, Indonezia, Iran, Kosovo, Mexic , Moldova, Muntenegru, Nigeria, Macedonia de Nord, Pakistan, Peru, Filipine, Portugalia, ROMÂNIA, Federația Rusă, Suedia, Senegal, Serbia, Africa de Sud, Turcia, Ucraina, Statele Unite și provincia Hubei (China).

Dacă cetățenii austrieci, UE, SEE, elvețieni sau persoanele cu reședința principală în Austria provin dintr-o țară cu o situație stabilă Covid 19 (Andorra, Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Croația, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Spania, Republica Cehă, Ungaria, Vatican, Regatul Unit și Cipru) sau au stat in ultimele 10 zile in aceste tari, pentru aceștia nu există restricții.

Simpla trecere prin Austria fără oprire rămâne posibilă fără restricții.

Mai multe detalii regasiti AICI.

ACTUALIZARE PRIVIND SITUATIA ZBORURILOR :

Actualizare din 31 iulie 2020: autoritatile austriece au reevaluat masurile referitoare la interzicerea zborurilor din Austria spre si dinspre Romania si au hotarat reluarea acestor zboruri, incepand cu data de 01.08.2020 ora 00.00. A se avea in vedere ca, la intoarcerea in Austria din Romania, trebuie respectate conditiile mentionate mai sus, referitoare la prezentarea unui test negativ, in caz contrar, persoana este supusa masurii de izolare la domiciliu pentru o perioada de 10 zile. Mai multe informatii regasiti AICI.

Actualizare din 16 iulie 2020: autoritatile austriece au hotarat extinderea interdictiilor de zbor dinspre si spre urmatoarele tari: Romania, Bulgaria, Republica Moldova, statele din Balcanii de Vest si Egipt. Astfel, incepand cu data de 16 iulie este interzisa aterizarea aeronavelor din tarile mai sus mentionate pe teritoriul Austriei. Zborurile dinspre si spre tarile anterior mentionate sunt interzise cel putin pana la sfarsitul lunii iulie. Mai multe detalii regasiti AICI.

CEHIA – incepand cu data de 03 august 2020, calatorii care sosesc din Romania in Cehia, trebuie fie supusi efectuarii unui test COVID sau sa intre in carantina 14 zile. Testul se va efectua pe teritoriul Cehiei si nu trebuie sa fie mai vechi de 4 zile. Aceasta masura a fost luata ca urmare a iesirii Romaniei din zona tarilor cu risc redus si introducerea acesteia in lista tarilor rosii. Mai multe informatii regasiti AICI.

CIPRU – autoritatile cipriote fac o impartire a tarilor, ale caror cetateni vor putea intra in Cipru,in categoria A,B sau C. Pasagerilor din țările de categoria A li se solicită doar să furnizeze anumite informații specifice și o declarație. Pasagerii din țările din categoria B vor trebui:
sa dețina un certificat care să demonstreze rezultatul negativ al testului, in cazul in care au fost supuși unui test pentru Covid-19 într-un laborator certificat, cu cel puțin 72 de ore înainte de plecarea lor;
– să furnizeze informații specifice și o declarație.
Pasagerii care călătoresc din țările de categoria B, au si opțiunea de a fi testați – pe cheltuiala proprie – la sosirea lor în Republica Cipru, în cazul în care nu au facut testul pentru COVID-19 în termen de cel puțin 72 de ore înainte de plecare.

Pasagerii din categoria C trebuie sa dețina un certificat care să demonstreze rezultatul negativ al testului, in cazul in care au fost supuși unui test pentru Covid-19 într-un laborator certificat, cu cel puțin 72 de ore înainte de plecarea lor dar sa se si carantineze pentru urmatoarele 14 zile.

Lista tarilor din categoriile mentionate mai sus se actualizeaza saptamanal si poate fi urmarita AICI. De exemplu, la data de 24 iulie, Romania este incadrata la categoria C ceea ce inseamna ca persoanele care sosesc din Romania vor intra obligatoriu in carantina.

CROATIA– solicita tuturor celor care vin in vacanta doar sa completeze o declaratie de pe urmatorul site:https://entercroatia.mup.hr/.

DANEMARCA – incepand cu data de 01 august 2020, romanii nu mai au acces in Danemarca decat cu motive intemeiate si nu in scop turistic, Romania fiind considerata tara “inchisa”. Lista statelor considerate “inchise” sau “deschise” se actualizeaza saptamanal si o regasiti AICI.

Motivele considerate intemeiate de catre autoritatile daneze pentru a intra in Danemarca, sunt enumerate AICI.

De asemenea, persoanele care călătoresc din țări ʺînchiseʺ pot intra în Danemarca, în următoarele situații: cetățenii danezi și cei rezidenți în Danemarca pot intra fără restricții dacă prezintă documente relevante: yellow card valabil, permis de ședere, card de rezidență, certificat de înregistrare pentru cetățenii UE sau contract de închiriere sau alt document care să ateste reședința în Danemarca.

ESTONIA – primeste călătorii ce provin din țări cu mai puțin de 25 de cazuri COVID la 100 000 de persoane, în ultimele 14 zile. Începând cu data de 06 iulie, regula este ca se aplică o autoizolare obligatorie de două săptămâni pasagerilor care sosesc din România.

FINLANDA – este interzisa intrarea cetatenilor romani, Romania nu face parte din lista statelor pentru care Finlanda si-a deschis frontierele.

GRECIA – exista obligatia de a prezenta formularul de localizare a pasagerilor (PLF), care este disponibil online, cu cel puțin 24 de ore înainte de călătorie. Vizitatorii vor primi un cod QR care va fi scanat la sosire.Vor fi direcționati în funcție de codul QR, fie în zona de testare Covid-19, fie la ieșire. Vizitatorii supuși testării sunt obligați să se autoizoleze la adresa destinației lor finale, astfel este declarată pe formularul de localizare a pasagerilor (PLF) timp de 24 de ore până la rezultatul testării. În cazul în care acestea sunt testate pozitiv la Covid-19, acestea vor trebui să rămână izolate timp de 14 zile la hoteluri dedicate carantină în întreaga țară.

IRLANDA – cei care sosesc in Irlanda, trebuie sa completeze un formular, pe care il gasiti AICI. De asemenea, este obligatorie la sosirea in Irlanda, auto-izolarea de 14 zile chiar daca se prezinta un test negativ.

LETONIA – a incadrat Romania ca si tara rosie. Aceasta inseamna ca este obligatorie autoizolarea de 14 zile. Lista tarilor, pentru care se impune izolarea, se actualizeaza saptamanal si poate fi consultata AICI.

LITUANIA – impune autoizolare celor care vin din tari unde se depăsesc 25 de cazuri/100 000 de locuitori în ultimele 14 zile calendaristice. Romania face parte din lista tarilor pentru care se impune autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile.Mai multe detalii regasiti AICI.

NORVEGIA– nu permite accesul cetatenilor ce nu sunt norvegieni si care nu au resedinta in Norvegia sau care nu au un motiv intemeiat pentru a intra in Norvegia.Gasiti AICI caror persoane le este permis accesul pe teritoriul Norvegiei.

SLOVACIA – Romania nu face parte din lista tarilor sigure publicata de catre autoritatile slovace. De aceea, incepand cu data de 6 iulie 2020, persoanele care sosesc din Romania in Slovacia, au obligatia de a sta in autoizolare (intr-un hotel sau spatiu de cazare) pana in momentul in care primesc testul RT-PCR negativ pentru COVID-19. Mai multe detalii regasiti AICI.

SLOVENIA – impune obligatia de carantina pentru 14 zile. Mai multe informatii gasiti AICI. Romania face parte din lista galbena, de aceea se impune carantina. Exceptie fac doar cetatenii care au resedinta in Slovenia si demonstreaza ca in ultimele 14 zile au stat intr-o tara “sigura”.

SPANIA – autoritatile spaniole au impus ca de la 1 iulie fiecare cetatean ce zboara in Spania din alte tari, indiferent de tara de provenienta, trebuie sa completeze acest formular.

TARILE DE JOS (OLANDA) – Romania este considerata de catre Olanda, ca facand parte din categoria tarilor portocalii. De aceea, autoritatile olandeze recomanda ferm autoizolarea la domiciliu, pentru 14 zile, persoanelor care sosesc din Romania. Mai multe detalii regasiti AICI.

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Romania nu face parte din lista tarilor pentru care nu se aplica masura autoizolarii, la sosirea in Regatul Unit. In consecinta, cetățenii romani ce calatoresc in Regatul Unit, din Romania, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

4 thoughts on “Tarile ce impun restrictii/conditii speciale calatorilor din Romania!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.