Update: LISTA tarilor europene, ce sunt deschise pentru turism!

Distribuie articolul:

GERMANIA

Germania a ridicat din data de 15 iunie interdictia de călătorie pentru călătorii neesențiale (in scop turistic) în 31 de țări europene, inclusiv Marea Britanie. Dacă o țară depășește numărul de 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori cumulat în ultimele șapte zile, sunt emise avertismente de călătorie.

În prezent, următoarele țări sau zone sunt clasificate drept zone „cu risc ridicat”:
Belgia (Anvers), Bulgaria (Blagoevgrad, Dobritch, Varna) Luxemburg, România (judetele Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți, Timiș, Bacau, Brăila, Brașov, Dambovita, Galai, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și București), Spania continentală și Insulele Baleare.

Orice persoana ce a petrecut până la 14 zile intr-o zona de risc ridicat, înainte de sosirea în Germania, trebuie să prezinte fie dovada unui test negativ in germana sau engleza pentru SARS-CoV-2, efectuat nu mai tarziu de 48 de ore inainte de intrarea in Germania sau să fie testata într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german. Persoanele care se întorc din zonele de risc ridicat pot face un test gratuit in Germania.

Masura auto-izolării la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ  COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Germaniei. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului. 

OLANDA

Toți pasagerii cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc către și dinspre aeroporturile olandeze trebuie să completeze un formular de screening de sănătate.

Olanda împarte zonele și țările, în funcție de situația lor epidemiologică, în patru categorii: verzi, galbene, portocalii, rosii. Pentru fiecare categorie, este definit un nivel de avertizare diferit. Călătorii din țări clasificate drept „verzi” sau „galbene” pot intra în Olanda fără nicio restricție.
Bulgaria, Croația, Malta și România sunt clasificate drept „portocalii” (se recomandă o auto-carantină de 10 zile).

Călătorii din zonele selectate din Belgia, Franța, Portugalia, Spania și Suedia sunt, de asemenea, sfătuiți să se auto-carantineze timp de 10 zile la sosirea în Olanda.

Datorită măsurilor restrictive aplicate călătorilor olandezi, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania și Islanda sunt clasificate drept „portocalii”.

Calatorii sositi in Olanda din zone portocalii si rosii trebuie sa respecte anumite reguli.

Pentru unele zone din regiunile Caraibe ale Regatului se aplică anumite restricții, consultați www.nederlandwereldwijd.nl .

AUSTRIA

La data de 20 august 2020, calatoriile către Austria din urmatoarele tari este permisa fara restrictii: Andora, Belgia, Danmarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, San Marino, Elvetia, Slovacia, Slovenia, Spania – numai Insulele Baleare si Canare, Cehia Ungaria, Vatican, Regatul Unit si Cipru.

Condiția necesară pentru a intra în Austria este aceea că o persoana a locuit in ultimele 10 zile anterioare sosirii in Austria intr-o tara cu o situație stabilă de COVID-19 și este rezident în Austria sau într-una din aceste țări.

Dacă persoana a fost și în alte țări în ultimele 10 zile, intrarea este posibilă fie cu un certificat medical care confirmă un test PCR negativ (efectuat în 72 de ore înainte de intrare), fie prin autoizolarea la domiciliu pentru 10 zile. Dacă un test PCR efectuat în timpul izolarii este negativ atunci autoizolarea este incheiata.

Persoanele care doar tranziteaza Austria sau care intentioneaza sa stea in Austria dar vin dintr-o zona de risc trebuie sa completeze o declaratie.

GRECIA

Intrarea din țările UE și din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein, precum și Andorra, Monaco, statul Vatican și Republica San Marino, este permisă fără restricții, cu excepția Belgiei, Bulgariei, Maltei, Olandei, României, Spaniei și Suedia.

Calatorii care intră în Grecia din Belgia, Bulgaria, Malta, Olanda, Romania, Spania, Suedia, sunt obligați să prezinte, la sosire, un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia.
Înainte de a intra în țară, toți călătorii trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor.

BULGARIA

Autoritățile bulgare au ridicat din data de 22 mai, interdicția de intrare, pentru țările din Uniunea Europeană și din zona Schengen, inclusiv San Marino, Principatul Andorra, statul Vatican și Monaco.

ELVETIA

Lista tarilor considerate tari de risc o regasiti AICI.

Călătorii care intră în Elveția din anumite țări sau regiuni vor trebui să intre în carantină timp de 10 zile.
Călătorii care fac obiectul carantinei vor fi anunțați în timpul zborului, la bordul autocarelor și la trecerea frontierei. La sosire vor trebui să se înregistreze la autoritățile cantonale.

BELGIA

Înainte de a intra sau de a părăsi Belgia, trebuie să verificați AICI cele mai recente informații despre sfaturile de călătorie (cu referire în special la „zone roșii” și „zone portocalii”).
Un test PCR obligatoriu și carantina de 14 zile sunt necesare la sosirea sau întoarcerea din „zone roșii” (în timp ce sunt recomandate pentru „zone portocalii”).

Începând cu data de 1 august 2020, toate persoanele care se întorc în Belgia și toate persoanele care călătoresc prin Belgia și care stau cel puțin 48 de ore trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

FRANTA

Nu există restricții pentru calatorii din spațiul european (statele membre ale Uniunii Europene, Regatul Unit, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marina, Elveția, Vatican) și din următoarele țări: Australia, Canada, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay.

Călătorii ce sosesc din alte țări sunt încurajați să facă un test PCR negativ înainte de a ajunge în Franța. Cei care nu au un test PCR negativ vor primi informații la sosirea lor în Franța despre condițiile pentru desfășurarea unei carantine de două săptămâni la domicliu/în spații de cazare speciale. Aceștia vor fi informați despre posibilitățile de efectuare a unui test la aeroport în Franța sau in alte locatii.

Călătorii constatati simptomatici, în timpul verificărilor de sănătate, la frontieră, vor trebui să fie supuși carantinei, indiferent de naționalitatea lor.

Mai multe informatii despre calatoriile in Franta regasiti AICI.

ISLANDA

Începand cu 19 august 2020, toate țările și teritoriile lumii sunt clasificate ca zone de risc astfel incat calatoriilr in Islanda in scopuri turistice nu sunt permise.

ITALIA

La data de 01 august 2020 călătorii din țările UE in Italia este permisă fără restricții, cu excepția Bulgariei și a României. Călătorii care au rămas sau au tranzitat prin Croația, Grecia, Malta sau Spania au obligația de a prezenta un test cu rezultat negativ, efectuat în 72 de ore înainte de intrarea în Italia sau efectuează testul în 48 de ore de la intrarea în Italia.
Călătoriile din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein, precum și Regatul Unit, Andorra, Monaco, statul Vatican și Republica San Marino sunt permise fără restricții.

LITUANIA

Cetățenii din Spațiul Economic European, Elveția și Regatul Unit și persoanele care au reședința legală în aceste țări au voie să intre în Lituania, cu condiția ca, în țara de origine, rata COVID să nu depășească 16 cazuri la 100 000 de locuitori, în ultimele 14 zile. Lista țărilor pentru care se impune izolarea obligatorie de 14 zile, la sosire in Lituania, este publicată în fiecare luni. Inainte de a intra în Lituania trebuie completat acest formular online.

ESTONIA

Intrarea in Estonia este permisă fără restricții din Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Regatul Unit. Intrarea in Estonia este supusa limitarilor pentru calatorii care sosesc din tarile mentionate in aceasta lista actualizată.

SLOVACIA

Călătoriile din tarile ce fac parte din UE sunt permise fără restricții, cu excepția Bulgariei, Luxemburgului, Portugaliei, României și Suediei.

Călătoriile din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein sunt permise fără restricții.

Persoanele care vin dintr-o tara cu risc, pot intra în Republica Slovacă, insa li se cere să rămână în izolare la domiciliu până când primesc testul RT-PCR negativ pentru COVID-19.
Dacă persoana nu are un loc de reședință în Republica Slovacă, izolarea într-un hotel sau într-o unitate de cazare este acceptata.

  • SLOVENIA

Persoanele rezidente într-o țară inclusă în lista țărilor sigure (lista „verde”), care călătoresc din aceste țări, pot intra în Slovenia fără restricții sau carantină. Lista țărilor sigure din punct de vedere epidemiologic sunt publicate AICI .
O carantină de 14 zile se aplică tuturor călătorilor care sosesc în Slovenia din țări cu o situație epidemiologică instabilă (lista „roșie”) și călătorilor cu o reședință temporară sau permanentă în aceste țări (indiferent de cetățenia sau reședința lor).

  • POLONIA

Începând cu data de 13 iunie, granițele Poloniei s-au deschis țărilor Uniunii Europene. Aceasta inseamna ca orice calator din UE isi va recăpăta dreptul de a intra liber, de a ieși și tranzita teritoriul Poloniei. Nu exista obligatia de a sta in carantină. Au fost reluate zborurile internaționale, cu excepția celor spre Marea Britaniie Irlanda de Nord, Suedia și Portugalia.

  • CIPRU

Autoritatile cipriote fac o impartire a tarilor, ale caror cetateni vor putea intra in Cipru, dupa cum urmeaza: tările incluse în categoria A, tările incluse în categoria B, tarile din categoria C. AICI regasiti, ce tari fac parte din fiecare categorie.

Toți pasagerii care călătoresc în Republica Cipru trebuie să transmită, în termen de 24 de ore înainte de începerea călătoriei lor din țara de origine, către Republica Cipru toate informațiile și documentele necesare pentru a obține CyprusFlightPass .

  • MALTA

Călătoriile din țările UE sunt permise fără restricții, cu excepția Suediei.

Călătoriile din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein, precum și din Regatul Unit, Andorra, Monaco, Statul Vatican și Republica San Marino sunt permise fără restricții.

Lista oficială a tarilor care fac parte parte dintr-un coridor de sănătate publică (PHC) este disponibilă AICI. Călătorii au voie să intre în Malta atât timp cât au stat într-o “țară de coridor” timp de cel puțin 14 zile.

  • SPANIA

De la 21 iunie 2020, Spania si-a deschis granitele pentru rezidenții din Uniunea Europeană, țări care sunt părți la Acordul Schengen, Andorra, Monaco, Vatican și San Marino.
Începând cu data de 1 iulie 2020, toți călătorii trebuie să completeze online un formular de sănătate publică, sau să utilizeze aplicația gratuită SPAIN TRAVEL HEALTH (SpTH). După completarea formularului, pasagerii vor primi un cod QR pe care trebuie să îl prezinte la sosirea în Spania

  • PORTUGALIA

Călătoria în Portugalia din țările UE este permisă fără restricții.
Călătoria către și din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein, precum și Regatul Unit, este permisă fără restricții. Exceptiile sunt reprezentate de persoanele calatoresc in Insulele Madeira, ce trebuie sa se supuna anumitor reguli sau in Insulele Azore, unde trebuie sa respecte aceste masuri.

  • CROATIA

Toți cetatenii UE / SEE, precum și membrii familiei lor (indiferent de reședința lor), precum și persoanele îndreptățite să locuiască în UE/SEE conformitate cu alte directive ale UE sau legi naționale, sau care dețin vize naționale pe termen lung, pot intra în Croatia, în aceleași condiții ca înainte de aparitia COVID-19. Aceasta se aplică și persoanelor din Principatului Andorra, Republica San Marino, Principatul Monaco și Vatican.
Cu toate acestea, toți călătorii sunt sfătuiți să completeze formularul de pe site-ul ENTERCROATIA.

In ceea ce priveste, calatoriile din alte tari spre Romania, vor fi supuse masurii carantinei la domiciliu, pentru 14 zile, doar persoanele care sosesc din aceste tari.

Daca calatoriti din Romania, spre o alta tara europeana, aveti in vedere si articolul Tarile ce au impus Restrictii/Conditii Speciale Calatorilor din Romania.

One thought on “Update: LISTA tarilor europene, ce sunt deschise pentru turism!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.